Lapset ja nuoret ovat lämpimästi tervetulleita mukaan toimintaan. Uimataito, sukelluksen perusteet sekä turvallinen vesillä liikkuminen ovat taitoja, joille on käyttöä läpi elämän. 

Tervetuloa mukaan Savonlinnan Urheilusukeltajien Norppatoimintaan!

Norppatoiminnassa tutustutaan vesielementtiin ja vedessä toimimiseen sekä sukelluksen perusvälineisiin leikkien ja pelien kautta. Norppatoiminta on suunnattu seuran 7-15 vuotiaille norppajäsenille.

Lapsi osallistuu toimintaan vanhemman tai vastuuvanhemman kanssa. Uimataito on tietenkin toiminnassa perusedellytys. Nuorimmilla jäsenillä uimataito vielä kehittyy, mutta sen lisäksi toiminnassa opetellaan laajemminkin vedessä toimimista ja turvallista sukeltamista erilaisten pelien ja leikkien sekä eritasoisten taitoharjoitteiden kautta. Sukellusta perusvälineillä (maski, snorkkeli ja räpylät) sekä tekniikkaa voidaan harjoitella, kun nuorella on riittävä uimataito. Lopulta kun ikä riittää (vähimmäisikä 12v.) voidaan siirtyä harjoittelemaan laitesukellusta. Varsinaisesta laitesukelluskoulutuksesta vastaavat seuran pätevät koulutetut laitesukellusohjaajat. Nuorten siirtymistä laitesukelluskurssille kuitenkin edistää, jos on jo opittu turvallinen sukellustekniikka ja vedessä toiminen. Tätä Norppatoiminta edistää!

Norppatoimintaa järjestetään seuran vakiovuoroilla Savonlinnan uimahalli PikkuSaimaassa vapaamuotoisesti keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 20-21 sekä ohjatusti kerran kuukaudessa erikseen sovittavan aikataulun mukaisesti (pääasiallisesti kuun kolmantena perjantaina). Lisäksi lasten taitotason ja iän mukaan on mahdollista harjoitella ja suorittaa virallisia Sukeltajaliiton Norpille suunnattuja tasotestejä. Lasten toiveiden avulla järjestetään uimahallilla omat pikkujoulut sekä päivän kestoinen kesäleiri.   

 Tervetuloa tutustumaan toimintaamme!

Lisätietoja:

Norppaohjaajat Noora Haatanen (noora.haatanen@gmail.com) ja Virpi Jaskio (vjaskio@gmail.com)

Tähän toimintaan olemme saaneet opetus- ja kulttuuriministeriön jakamaa seuratukea.