Sukelluskoulutus

Sukellus on käytännön taito, jota ei opi pelkästään kirjoja lukemalla. Sukeltamaan opetellaan sukelluskursseilla, joita järjestävät sukellusseurat ja -liikkeet. Savonlinnan Urheilusukeltajilla on erittäin pitkät perinteen sukelluskoulutuksen saralla. Esko Mikkonen aloitti lajin pioneeritasolla kouluttamisen jo 1979 jonka jälkeen kouluttaminen on uudistunut moneen kertaan. Hyvästä kouluttamisesta kertoo mm. se että Ari-Pekka Hakulinen valittiin 2015 vuoden sukelluskouluttajaksi Sukeltajaliitosta.

 

Seuramme kouluttajat pitävät taitojaan yllä jatkuvalla harjoittelulla ja kouluttautumisella. Mikäli kouluttajien omat taidot eivä riitä, hankkii seura kouluttajan järjestämään koulutusta jäsenistölle. Kuten keväällä 2019 kuntouinnin tekniikkaopastusta ja DAN EA kursseja.


 

 

Laitesukellustaidot avaavat sinulle uusia elämyksiä, joita et voi kokea muutoin. Laitesukellus mahdollistaa vedenalaisen maailman tutkimisen sekä rauhan ja painottomuuden tunteen kokemisen. Laitesukellustaitoa tarvitaan myös pelastus- ja etsintätöissä, veden-alaisessa rakennus- tai tutkimustyössä sekä puolustusvoimien tehtävissä.

Laitesukelluskoulutuksiin alaikäraja on 12 vuotta. Kurssille tarvitset omat perusvälineet ja sukelluspuvun (yleensä märkäpuku). Seuralta saat koulutuksen ajaksi paineilmalaitteet ja painovyön.

Muiden kuin sivustolla mainittujen kurssien järjestämisestä kannattaa kysyä koulutusvastaavalta suoraan, sillä riittävä osallistujamäärä mahdollisaa esim PADI/TDI kurssit Savonlinnassa. Eli jos sinulla on mielessä jokin sukelluskurssi, jonka haluaisit käydä. Ota yhteyttä koulutusvastaavaan, hän keskustelee mielellään kurssitoiveista!

 

Laitesukeltajan perusvälineistö

Laitesukeltajan varustukseen kuuluvat perusvälineet (maski, snorkkeli, räpylät), hengityslaite ja tasapainotusliivi. Turvallisuuden kannalta välttämättömiä varusteita ovat lisäksi puukko sekä kello ja syvyysmittari (tai sukellustietokone). Lämpimissä vesissä käytetään usein märkäpukua. Kylmissä vesissä sukellettaessa on kuivapuku ehdoton hankinta (käyttö opeteltava erikseen). Lisäksi käytetään painovyötä.